En kväll med mening

Jag bloggade om det på isländska här om dagen att känna glädje av att skapa något och att njuta av att göra saker med omsorg och vördnad. I går fick jag den idén att översätta detta på svenska och publicera på min svenska bloggsida. Jag tycker nämligen roligt att skriva på svenska men konstigt nog väljer jag ändå att blogga mycket mera på isländska. Jag vet ju att det är ganska många Islänningar som vill gärna veta vad vi håller på med i Sverige och helt enkelt veta hur vi mår och hur det går för oss.

Men hur som helst, jag började med det samma att översätta och det gick jätte bra. När jag var färdig med några stycken började jag läsa över och då förstod jag att det kanske inte var allt som det skulle vara. Jag tog ner ordlistan från hillan och kollade stavning, jag tvivlade på uttryck och ordföljd och efter en lång granskning bestämde jag mig för att lugna lite ner mig och sparade texten som utkast.

Nu har jag faktiskt uppnått det jag tänkte, att bloga på svenska denna kväll. Jag var i brist på inspiration när jag började och visste inte vad jag skulle skriva så jag valde att berätta om mitt bloggande som inte blev till blogg, inte ännu så länge. Jag gör detta ofta, att sätta mig vid datorn och börja att skriva utan att ha något att skriva. Ofta blir något riktigt bra av det -enligt min åsikt, och jag gillar utmaningen. Det kan göra en meningsliten kväll till en kväll med mening.

RSS 2.0