Vinterväder

Det snöar, men mycket lite. Vi slänger, mycket mycket. Men varför slänger vi? Vi slänger på grund av det att en del av det vi har är inte till någon nytta. Det har blivit en börda för oss, speciellt nu när vi håller på att flytta. Så kan vi fråga oss varför vi köpte. Om vi slänger allt vi har i dag och köper allt nytt igen har vi gynnat den svenska ekonomin. Återvinningscentralerna skulle få mer att ta hand om, gruvarbetaren skulle få arbete vid att bryta malmberget i våra nya vitvaror, skogsarbetaren skulle få arbete vid att avverka skog i våra nya möbler, lastbilchaufförerna skulle få arbete vid att transportera råvaran, företagsägarna skulle förtjäna på ökad omsättning, köpmannen skulle förtjäna på ökade affärer och -och -och. Det är märkligt detta, att det skulle gynna den svenska ekonomin, vetande att jorden inte har möjlighet att försörja alla sina invånare så rikligt som vi västerlänningarna kräver. Men nu har det börjat handla om både miljö och politik. Vi tänker inte alls slänga allt. Det vi slänger är en del mindre än det Myrorna får.

Jag såg intressanta saker att läsa på Facebook och klickade på olika länkar, men jag gav upp efter ett antal misslyckade försök där jag fick upp "Denna sida kan inte visas". Kanske var det lika bra det för att jag skall till jobbet tigit i morgon bitti så jag tänker ha en lugn kväll och gå tidigt till mötes vid John blund. Jag visste inte om detta med jobbet förrän efter lunch att jag blev uppringd. Det är länge sen jag har jobbat dagtid så det blir något annorlunda att vara tillsammans med mina arbetskamrater en hel dag.

Nu har jag haft en skrivövning på svenska. Jag hoppas jag håller ut med min svenska bloggsida för att jag vill så gärna öva svenskan på det här sättet. Det jag skriver på jobbet är mycket likadana upprepningar från dag till dag och ökar inte så mycket mitt ordförråd. Även om jag är snart 68 år gammal pensionär vill jag så gärna fortsätta lära mig.

Kommentarer
Postat av: Markku

Den 20:e var det problem med FB upptäckte jag också, det har varit problem, de sista tre dagarna. Men sån kan ju internettekniken vara ibland, inte alls som vi vill ;) Så nu har jag 1 minut på mig, annars blir det ny dag...Ha det bra.

2010-01-22 @ 23:59:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0