Naturfenomen

Vulkanutbrottet i Eyjafjallajökull har kostad mycket pengar, till exempel för flygbolag, och det hotar också att ett antal gårdar i Island blir obeboeliga i åratal framöver. Jag skulle gärna vilja veta hur simbassängen där jag lärde mig simma 1955 ser ut. Den är/var belägen längst ner i en flodfåra med branta sluttningar, gjord av betong, och in i ena ändan kom ett stålrör från en varm källa där varmvattnet rann ut från den steniga sluttningen. Därifrån blev simbasängen varm. Över den andra ändan hängde en takränna och den kom från en liten bäck med iskalt vatten. Därifrån blev simbasängen måttligt varm, i alla fall när vi kom i håg att öka eller minska flödet. Denna simbasäng är inte längre i bruk men den fanns. Jag kan tänka mig att den ligger väldigt lågt nu i aksan från Eyjafjallajökull som vakar strax ovanför sluttningarna där dalen och den djupa fåran slutar.

Seljavallalaug
Jag ser på denna bild att något har förändras sedan 1955. Takrännan finns inte och stålröret har blivit till plaströr som vi ser ligga in till ändan närmare oss. Jag kommer snart att se efter vad har blivit av denna simbasäng med sina så många glada minnen. Bilden är tydligen några år gammal.

Här under är en länk till mycket vackra bilder. Det kostar och skall vi inte få något tillbaka i till exempel vackra bilder.

http://patrickmylund.com/blog/pictures-of-eyjafjallajokull/




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0