Ensam hemma

Jag blev tillfrågad i dag om det inte kändes gott att vara ensam hemma ibland vilket jag tyckte. Jag tycker det mycket friskt att kunna känna så men efter ett tag blir det lika gott att inte vara ensam. Då vill man ha tillbaka sin bättre hälft. Jag sade någonstans i dag att jag var emerit på Solvellir. Det i sin tur påminnte mig om berättelsen Rabbinens gåva där rabbinen hade kommit till emerithyddan i de djupa skogarna för att leva ett emeritliv och ägna sig åt kontemplation. En riktigt, riktigt vacker berättelse. Egentligen borde jag publicera den på min blogg även om den inte är min. Berättelsens innebörd är verkligen tänkvärd och borde göra oss till bättre människor.

Jag var på ett möte i Fjugesta i kväll där några människor träffades för att dela med sig av sina erfarenheter, förhoppningar och sin styrka. Det är mycket bra att vuxna människor kan göra så, att träffas och så seriöst prata från sitt inre. Annars har jag snickrad här hemma i dag och varit riktigt nöjd med resultatet utan en sak. Jag satte upp en rullgardin och behövde göra den kortare om åtti millimeter men jag förkortade röret inuti gardinen om åttisju millimeter. Det var sju millimeter för mycket, det var ingen fråga om det, och gardinen ville inte alls hänga kvar på sina fästen. Då så, tänkte jag, där blev jag av med 129 kronor som IKEA får i sin kassa i stället. Tidigare i kväll pratade jag med min fru i telefon och vi pratade om vad man kan göra åt detta annat än bara köpa en ny så där. Men kan man inte, sade hon, dra ut du vet dän där plastproppen som kommer in i röret . . . ?

Gardinen hänger nu som den ska. Det är ibland svårt att vara man.

Nu är det läggdags men jag är inte färdig ändå. Jag har kvar att skära äpplen och morötterna för mina fyrfota grannar, dessa som i första hand vill visa sig på nätterna. Havrekross finns redan på marken där jag har skottat snön. Finns det inte infraröda kickare som man kan använda i mörker? Jag skulle gärna vilja se alla dessa djur som har gjort en sån otrolig massa spår i snön tio till femton meter från huset. De visar sig aldeles för sällan på dagarna.

Det lågar glatt i kaminen och stillheten råder här vid skogsbrynet. Det blir gott att sova. I morgon skall jag snickra igen ocvh göra färdigt detta som så ofta vill bli kvar. En list här, en skruv där och lite färg på några ställen. Det blir så skönt när det blir gjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0