Är vi parasiten?

 
 
What do you want to do ?
New mailTänk er om människan är parasiten som växer utan kontroll medan Covid-19 är moder Jords imunförsvar? Luften är renare. Vattnet är renare. Naturen har börjat återhämta sig, djur har börjat smyga in i städerna. . . .
”Tänk om människan är parasiten som växer utan kontroll medan Covid-19 er Moder Jords immunförsvar? Luften är renare. Vattnet är renare. Naturen har börjat återhämta sig, djur har börjat smyga in i stederna. . . .”
 
Det är annan dag påsk och det var Susanne som hittade detta på FB och läste det för mig. Jag bad henne skicka det till mig och sen bytte jag plats och började skriva. Det har nu tagit mig två veckor att skriva, tänka efter och förändra.
 
Mina sista bloggar har i stora drag varit upprepningar om just det samma, bara med lite förändrade ordalag och namn, och det har handlat om att leva livet nestan enbart inom mina egna tomtgränser.
 
Det finns siffror om det att år 0 har jordens invånare varit 300 miljoner och att år 1500 har de varit 500 miljoner. Detta är obekreftade siffror och blir sannolikt alldrig bekreftade, men dessa siffror är ändå använda av stora namn. År 2010 var vi ungefär 6800 miljoner, eller 23 gånger flera än år 0, och många av oss har enorma krav.
 
Den levande naturen och Jorden hinner inte med att skaffa och ber om barmhärtighet. Men i vårt högmod och girighet pratar vi inte med dem.
 
Skall jag skriva något om detta och förmoda att någon lyssnar på mig och lägger märke till det jag säger, behöver jag faktiskt läsa i ett universitet i några år. Men så kommer jag sannolikt inte att göra.
 
 
 
Denna bild är av min far när han var ungefär 74 år gammal. Jag tycker som att en sån mössa följde honom nästan hela hans liv och då har han haft ett antal slika genom åren. Själva mössan var fest vid skärmen med en tryckknapp. Jag minns en sak med dessa hans mössor, och där är jag riktigt säker i min sak. Ibland lossade han tryckknappen och drog skärmen längre ner på pannan och sjölva mössan lyftes upp. Då såg han ut som stormväder var på gång och mycket rätt, så blev det. Dessa drag skrämmde mig, men jag tror inte att han själv visste att han gjorde detta men stormen bröt loss ändå.
 
Jag skrämmdes ofta av stormarna som slog hänsynslöst mot fönstren och bar med sig sand från öknar som låg intill mina barndomstrakter, så att efter årtionden var fönsterrutorna tunnare in till mitten än de var under fönsterlisterna.
 
Jag tror, men är mera säker på, att medan folk bodde mera ostört i naturens famn befriad från nutidens oväsen, mobiltelefoner och komplexta elektriska grejer av många slag, samt oändlig mängd information, att då kände folk mera intuitivt än vi gör i dagens läge.
 
När jag skriver mina bloggar skriver jag ofta utifrån detta. Så när vetenskapen är över ens med mig blir jag på visst sätt glad, men kan ändå göra mig skraj som min fars mössa gjorde för ungefär 70 år sedan.
 
Jag har inte aning om vem är författaren till orden i början av denna blogg, jag tyvärre lade inte märke till det, men det är just så som vetenskapsmännen gör. Men från min synvinkel borde vi begrunda detta. Jag hoppas det blir flera bloggar av detta slag som jag skriver nu i närmaste framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0