Nöjd med mitt initiativ

Jag var hos Volvo i Örebro för ungefär fyra veckor sedan och hämtade en ny bil. För mig är det en hel del att investera i en ny bil, även om det är en liten bil. Liten men inte pytte liten. Denna affär har tagit plats i mitt huvud i tre eller fyra år, till och med mera. Jag har skjutit upp, väntat lite till, väntat på nya uppfinningar och bara nämn det, men i första hand har jag varit håglös. Men jag har hela denna tid varit säker på att detta skulle jag komma att göra. Det handlar om mitt samvete.
 
Affären fullföljdes med att jag skrev på otroligt mycket papper som krävdes för att leasa en bil. Men det var inte bara det. En elbil kräver en ny kunskap, i alla fall för mig. Hon hade mycket tolamod säljaren när hon försökte få mig att förstå en del av detta. Till slut kände jag mig ganska snurrig och jag tittade mot porten jag snart skulle köra genom för att komma ut. Vi var färdiga för den här gången och jag sa; Pethra, vill du köra ut bilen för mig. Det var så sälvklart och så körde hon ut bilen utan att skratta åt mig. Där satte jag mig bakom ratten och åkte iväg hem, lite skamsen för att inte köra ut själv.
 
Jag hade ofta provkört elbilar under de håglösa åren men nu var det helt annorlunda. Vilken grej Björnsson! Om några kilometer åkte jag av motorvägen mot röda bostaden på landet. Då kom heljusen automatiskt på och lite senare kom en bil från andra hållet och halvljusen kom på. Nöjd med mig själv bankade jag livligt med fingrarna på ratten och tänkte att nu behöver den motsatta traffiken inte längre blinka för att få mig att sänka till halvljus. Växellådan automatisk, saunden i radion visserligen underbar även om jag valde i första hand tystnaden på vägen hem. Navigatorskärmen är stor och så väl synlig och säljaren kopplade min mobil in på systemet. Inte dåligt det!
 
 
 
 
 
Om någon frågar vad festen kostar kommer jag att säga att jag inte bryr mig om det. Jag har varit lite i försvar angående kostnaden men jag har släppt det. Jag som morfar, gammalmorfar -och invånare på moder jord vill helhjärtat delta i att lätta under med dens tillfrisknandeprocess, vara lite en vis man. Jag är snart åttio år gammal men på väg hem var jag riktigt lycklig, jag hade gjort det! och jag kände mig långt under min ålder. Och en annan sak; detta är inte den "manvänligaste" bilen jag har haft, detta är den mycket "manvänligaste". Det kanske påverkar mig i denna sak att jag är mycket nöjd med mitt initivativ.
 
Några slutord. Jag tittade för ett antal år sedan på ett TV-program om Samer och där pratades bland annat med en yngre renskötare. Utan att använda exakt hans ord tror jag att jag kan dela det han menade i en viktig sak: Vi har jorden endast till låns och vi bör lämna tillbaka den så som vi tog över den.
 
Ordförklaring: En manvänlig bil betyder en bil som värnar om sin förare och passagerare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0