Pannkakor

Skrivit 12 april 2023
 
Nu har jag varit ensam hemma i några dagar och jag har inte varit i affären under dessa dagar. Det betyder att i kyl och frys är inte så mycket att ha längre. Jag var i vedboden, som så ofta de sista dagarna, och medan jag höll på där tänkte jag på kvällsmaten -det var inget att ha. Men plötsligt kom jag på det; pannkakor. Det lilla som fanns hemma gjorde möjligt att baka pannkakor.
 
Jag är ganska konstig med mat, jag är riktigt orginell. Pannkakor bakar jag efter ett resept som kommer från min fru som inte är med längre. Men nu är jag så uppfylld med att pannkakorna skall också vara mat, att jag har förändrat reseptet. Jag tycker det gott men om jag har finbesök då använder jag vanligtvis orginal receptet.
 
Så bakade jag pannkakorna och tänkte äta -ja kanske fyra styck till kvällsmat. Men jag visste på förhand att jag inte skulle hålla det. Så åt jag dulbbelportion.
 
Här om dagen var sju personer på besök. Susanne fyllde nämligen år. Dessa var Susannes avkomlingar samt en svärdotter. En av dessa gäster var tre år gamla prinsessan Lovisa.
 
Någon frågade om det skulle bli pannkakor och då bakade jag givetvis pannkakor. När prinsessan Lovisa hade ätit fem pannkakor styrktes min självkänsla på riktigt. Mina pannkakor var tydligen mycket goda. Vi fick ögonkontakt några gånger medan hon åt och hon verkade njuta av. Det var något stilla lugn i blicken som gav stunden också ett stilla lugn.
 
Nu är det så att jag tänkte skriva något helt annat men detta bara kom.
 
 
 
Mjölet i dessa pannkakor heter skrädmjöl och är gjort av havre, kommer från Värmland. En härlig produkt. Det är lika lätt att baka pannkakor av skrädmjöl som av vetemjöl.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0