En morgon i Närke

Skrivit på Mälartåg förmiddagen 23 december
 
Jag är på en kortare resa, åker tåg och hastigheten är för det mästa 175 km i timmen, bara så ni vet. Det är mycket fortare än jag kör på min bil. Jag har datorn med och tittar på bilderna som jag tog i går morse. Jag kan använda tiden på tåget för att göra något med dem.
 
 
 
 
Det hade fallit ungefär 20 cm snö under natten till gårdagen, en riktigt tung snö som var svårt att skotta, ville inte losna från skopan. Men till fåglarnas huvudkvartter var oundvikligt att skotta. Så fick de mat och luften virvlade av deras vingslag.
Just då åkte bonden Micke förbi. Han plogade vägen. Jag ställde mig vid vägen och när han kom tillbaka frågade jag honom om han ville vara så god att rensa från vägen till garaget och så gjorde han. Jag betalar så gärna sa jag och Micke vinkade och rullade vägen vidare.
 
 
 
 
Till fåglarnas matställe igen. När jag vände mig stannade jag och såg mot huset. Oja, jag kände mig faktiskt mycket nöjd. Lite lyckokänsla blixtrade inom mig, kanske inte så lite.
 
 
 
 
Jag var nöjd med detta också men här är saker att ta itu med om allt skall vara som sig bör.
 
 
 
 
Åt andra hållet ser över till grannarna mot söder. Det är riktigt fridsamma grannar vilket jag vänder mig mot söder som här eller mot norr. Vi stör inte varandra kan jag lova. Det är en stor skatt.
 
 
 
 
Micke hade redan rensat från garaget. Tack för det Micke, du är en riktigt bra man och du var den första som vänligt önskade mig välkommen till stugan på landet för 20 år sedan.
 
Jag hade eldat upp innan jag gick ut och det luktade varmt när jag kom tillbaka in. Jag kände mig lättad över att inte behöva skotta från garaget, ungefär 20 meter. Jag var ensam hemma, Susanne hade åkt upp till Orsatrakten där hennes storfamilj skall fira jul. Jag satte mig vid matbordet med frukost och kaffe och hade utsikt till fåglarnas aktiviteter och såg hur de kom och for upp i närliggande träd med en jordnöt i näbben varje gång. Det var en enkel bra morgon för en enkel man.
 
Tåget närmar sig Stockholm nu där jag skall fira jul tillsammans med min dotter med familj.
 
God jul på er alla och gott nytt år önskar en gubbe på landet i Närke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0