Hej alla svenskar

Ja, hej, ni svenskar som förmodligen tittar på mitt blogg. Som jag har sagt tidigare när jag bloggade på svenska för några veckor sedan, då hade en kvinna som jag inte anade hittat mina bloggsidor. Hon visade så för en ennan som berättade för mig. Det är roligt detta. Internet är faktiskt en fantastisk källa dår man kan hitta det mästa, som t ex om jag skriver mitt namn på Google kommer mitt namn upp. Intressant eller hur!? Man får skoja lite. Min fru är i kyrkan och sjunger för skolbarn. Det blir tre julkonserter före lunch, enbart för skolbarn i stadsdelen. Jag bestämde mig för att sitta hemma i lugn och ro, men jag väntar tiden hos sjukgymnasten kl 11.30. Jag hoppas han gör mig lite yngre i dag.

Tidigare i morse satt jag framför almanackan och förhandlade med mig själv. Jag är bjuden till julbord den 17 dec men då är också ett AA-möte där jag tänkte närvara. Julbordet vann. Det är svårt att stå emot det. Svenskt julbord är ju så makalöst fint och lockande. Det är min arbetsplats, Vårnäs, som bjuder. Det är nu mer än ett och ett halvt år sedan jag var avtackad på denna arbetsplats som pensionär men dock jobbar jag där ganska mycket fortfarande. Vi skall äta på Hjälmargården i Läppe som är en restaurang driven av Kristen Samverkan Mellansverige. Hjälmargården i Läppe ligger ju, som namnet får en att ana, alldeles på Hjälmarens strand. Att besöka Hjälmargården är något speciellt. Där råder stillhet och behaglig atmosfär både vinter som sommar. Jag var där första gången för tre år sedan tror jag och då var det också julbord. Då bestämde jag mig för att jag skulle dit med min fru så fort som möjligt och det var så våren 2007 som vi var där, jag och min fru och båda döttrarna. Det var lite för tidigt på våren men nu har det blivit tradition att när vi får besök från Island, då är det lunch på Hjälmargården.


Denna bild är tagen av en familj på Hjälmargården den 13 april 2007.
Mannen längst till höger fyllde 65 denna dag och blev då också legitimerad
svensk
pensionär.

Lunch på Hjälmargården en vacker vår- eller sommardag är en upplevelse. Att äta först i lugn och ro i denna behagliga lokal med avslappnad personal till hjälp med allt som behövs och utsikten över sjön till Fiskeboda och Hjälmarens olika öar, ja, det är en vilostund. Och ta sen med sig kaffekoppen och en kaka eller chokladbit ut på terassen och setta sig ner där och känna värmen smeka med hela sin kropp och ha den vackra utsikten ännu mera in på sig. Ja, det är inget att beskriva, det är bara att uppleva. Om man har haft med en chokladbit hemmifrån, då är det bara att hämta en annan kopp kaffe och njuta en stund till.

Ha det bra,

Guðjón


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0