Att blogga på svenska


Bakom de stora rutorna på andra planet där till vänster satt vi i dag, jag och han Hans. Vi drack kaffe och åt riktiga tårtor, bruna, stora, mycket kaloririka och välsmakande. Vi hade utsikt över Våghustorget och en busshållsplats var direkt under fönstret där många människor kom och gick. Jag behövde hålla lite tal i kväll hos Nordiska föreningen i Örebro och jag fick Hans att hjälpa mig med lite grammatik och avanserade ord. Sen pratade vi om allt möjligt. Plötsligt sade hans att han tittade ibland på min bloggsida och att han kände igen mycket av bilderna från stugan. Jaha, det visste jag inte att svenskar tittade på mitt blogg men visst var de välkomna att göra det. Och så pratade han om andra sm hade pratat om detta. Men inte förstår jag ett dugg av det du skriver sade Hans. Jag sade då att jag borde också blogga på svenska och det tyckte han också. Plötsligt sa han att han hade sett  jag skrev om att jag hade tur att få jobba lite nu under de svåra ekonomiska tiderna i Island. Då förstod jag att han förstod i alla fall något av det jag skrev om. Nu får jag vara försiktig efterledes först svenskarna förstår vad jag bloggar på isländska. Jag får inte prata skit om dem, men det gör jag faktiskt inte. Men detta var lite roligt att höra och nu har jag bloggat på svenska så Hans kan förstå mig och andra de som tittar på mina bloggsidor.

För dem som inte känner till i Örebro är bilden ovan av Krämaren som ligger i centrala Örebro. Ett köpcentrum är på de första våningarna men höghus med lägenheter där ovanpå. Bilden nedan är däremot tagen från Svampen och utöver Hjälmaren. Svampen är ett vattentorn i Örebro. På bilden ser man endast en liten del av Hjälmaren.

Ha det bra Hans och ni andra. Islänningar får läsa detta också.

Gudjon


Kommentarer
Eva

Hej Gudjon

Hans har tipsat mig om din blogg på svenska, det var jag som visade honom på den, trodde inte det var du först men såg Waldis på en av bilderna. Jag brukar söka på gogle på olika namn och ibland kan det vara överaskande och roligt vad jag får veta om dem jag träffat.

Jag tycker du skriver jättebra svenska det är ju bra träning i språket.

Jag skriver själv och nästa vecka börjar en kurs jag längtat efter grunderna i journalistiskt skrivande, den är på distans och min dåliga hörsel är inget hinder då.

Annars går det en dag itaget, jag har ett bra liv nu, Hans har varit ett jättestort stöd för mig under en svår tid i mitt liv.

jag förstår lite islandska och det är lättare att läsa den än att höra den pratas vi fick ju läsa lite ur de isländska gudasagorna i gymnasiet.

Ha det gott hälsa Waldis.

Eva

2008-11-13 @ 12:48:00
Guðjón

Hej Eva! roligt att du kommenterade. Jag söker också på Google och som du säger, där kan man hitta allt möjligt och som man inte förväntar sig. Om du bara visste hur bra tårtorna smakade som vi Hans åt i Kremaren denna dag vi träffades där.



Mvh från Valdis och Gudjon

2008-11-13 @ 13:59:38
URL: http://www.gudjon.blogg.net


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0